Prijavnica


Informacije o skupinskih in drugih popustih najdete v tekstu pod prijavnim obrazcem ...

Natančno izpolnite prijavni obrazec. Po uspešni oddaji prijave boste na elektronski naslov prejeli podatke za izvedbo plačila prijavnine. Prijava bo popolna šele s plačilom prijavnine.
PRIJAVNINA:

– prijave za otroke na mini maratonu BREZPLAČNO*
– prijave za otroke, stare do 14 let (letnik 2004 in mlajši) 5 €**
PRVIH 150 PRIJAVLJENIH, »EARLY BIRD« 15 €
– prijave in plačila do vključno 7. septembra 2018 20 €
– prijave in plačila do vključno 28. septembra 2018 25 €
– prijave in plačila na dan prireditve, 6. in 7. oktobra 2018 30 €
– Kronometer za veliko nagrado Istre 15 €
– družinski kolesarski izlet – odrasli 10 €
– družinski kolesarski izlet – otroci do 14 let BREZPLAČNO

POPUSTI:

– skupina, 8 ali več odraslih posameznikov*** 5 € / odraslega posameznika
– hkrati prijava na maraton in kronometer 5 € / skupni znesek prijave

Popusti se obračunavajo avtomatsko in so že upoštevani na znesku položnice.
Popusti na zgodnje (early bird) in skupinske prijave se ne seštevajo.

ZAVAROVANJE:

S klikom na Zavarovanje AS se strinjate, da se želite nezgodno zavarovati pri AS v času maratona (pogoji zavarovanja) … 1,50 €

PRIJAVA SKUPINE:

Izpolnite TABELO in jo izpolnjeno posredujte na prijave@istrski-kolesarskimaraton.si.

——————————————————————————————————————————————–


* Priporočena starost udeležencev mini maratona je do 6 let; za udeležbo je obvezno potrebno spremstvo staršev.

** Prijavnina 5 € za otroke, stare do 14 let velja za vse, rojene leta 2004 ali pozneje in je veljavna ne glede na čas prijave. Organizator lahko ob prevzemu startne številke pri prijavni službi zahteva osebni dokument in preveri dejansko starost udeleženca.

*** Skupina je 8 ali več odraslih posameznikov, ki se hkrati prijavi na maraton. Popust ne velja na otroške prijavnine. Obrazec lahko uporabite tudi za prijavo manjše skupine, npr. družine, pri čemer pa skupinski popust ne bo upoštevan.

Cena prijave vključuje startnino, darilno vrečko, spominsko medaljo in topel obrok. Vsi udeleženci sodelujejo tudi v žrebu za nagrade sponzorjev.

Info: prijave@istrski-kolesarskimaraton.si ali GSM:040 619 619

RAZPIS

Skupinski start vseh treh tras Istrskega kolesarskega maratona je 7. oktobra 2018 ob 10.00 v Izoli. Udeleženci kratke trase zaradi varnosti krenejo na traso zadnji in ločeno, vendar takoj za preostalimi udeleženci. Za udeležbo se je potrebno predhodno prijaviti in plačati startnino, pred začetkom vožnje pa pri prijavni službi prevzeti še startno številko in jo namestiti na vidno mesto na kolesu.

Prevzem startnih številk je možen v soboto popoldne ali v nedeljo pred startom maratonapri prijavni službi na osrednjem prizorišču v centru Izole. Startna številka bo služila tudi za prevzem darilne vrečke po prihodu v cilj in žreb nagrad na osrednjem prizorišču. Predprijavljenim svetujemo, da imajo ob prevzemu štartne številke s sabo tudi potrdilo o plačilu prijavnine. Prevzem darilne vrečke bo možen na osrednjem prizorišču po prihodu v cilj.

Udeleženci maratona so lahko vsi, ki imajo po zakonu pravico samostojno voziti kolo v prometu na cesti. To so otroci, ki so stari najmanj 8 let in imajo pri sebi kolesarsko izkaznico, ter osebe, ki so starejše od 14 let. Otroci od 6. do 8. leta starosti in otroci do 14. leta, ki nimajo opravljenega kolesarskega izpita, smejo voziti kolo v cestnem prometu le v spremstvu polnoletne osebe. Otroci do 6. leta starosti pa smejo voziti kolo le na pešpoti ali v območju umirjenega prometa, čemur ustreza tudi poligon mini maratona. Udeleženci mlajši od 16 let se lahko maratona udeležijo zgolj ob pisnem soglasju ali spremstvu staršev.

Do približno 10. kilometra bo potekala zaprta vožnja. Za tem se vožnja sprosti. V kolikor organizator na podlagi dogajanja oceni, da je za varno izvedbo vožnje to potrebno, lahko na posameznih odsekih ponovno vzpostavlja zaprto vožnjo. Začetek vožnje bo označevalo ustrezno označeno spremljevalno vozilo. Udeleženec, ki prehiti vozilo z napisom »začetek maratona« ali ga prehiti vozilo z napisom »konec maratona« se smatra za normalnega udeleženca v prometu in organizator več ne skrbi za njegovo usmerjanje in obveščanje.

Udeleženci so dolžni upoštevati cestno prometne predpise in vozijo izključno na lastno odgovornost. Uporaba zaščitne čelade je obvezna. Organizator ne odgovarja za morebitno povzročeno škodo na materialih in ljudeh. Izjava o prevzemanju odgovornosti je del splošnih pogojev, s katerimi mora udeleženec soglašati ob prijavi na maratonPotrebno je zavedanje, da za lastno varnost udeleženci največ lahko storijo sami, s premišljeno in strpno vožnjo ter še posebej pozornim ravnanjem na nevarnih odsekih. Ne glede na maksimalno angažiranost organizatorja, da zagotovi kar se da varne pogoje za vožnjo, je možno še vedno pričakovati kakšnega nepremišljenega in nepozornega voznika v prometu, ki lahko ogrozi varnost udeležencev dogodka.

Na določenih odsekih so poti ozke ali je potrebno ostro zavijanje, zato je potrebna posebna pozornost in pazljiva vožnja.Vsem udeležencem bodo na voljo prigrizki in napitki na okrepčilnih postajah ob trasi in topel obrok v cilju. Predprijavljenim organizator zagotavlja tudi darilne vrečke. Če je na dan dogodka veliko število prijavljenih, imajo prednost pri začetnih paketih tisti, ki so se prijavili prej. Prijavljenim na dan dogodka zato ne zagotavljamo nujno začetnih paketov.

Pozivamo k spoštovanju narave in neokrnjenega okolja, zato ne odmetavajte ovojev prigrizkov in pijač na poti, ampak jih hranite do postojanke ali konca vožnje, kjer jih odvrzite v za to namenjene koše.Prijavljeni ni upravičen do vračila prijavnine, če se prireditve ne udeleži zaradi slabega vremena. Prireditev se izvede v vsakem vremenu.

Organizator dogodka je Kolesarsko društvo Raketa, Cesta Zore Perello Godina 3, 6000 Koper.

wp_footer()