Prijavnica

TRASA Plačano do: 30.6. Plačano do: 20.9. Plačano do: 25.9.
Kronometer (5km) 20 € 20 € ---
Kratka (17km) 15 € 20 € 25 €
Srednja (51km) 15 € 20 € 25 €
Srednja+Kronometer (51km) 35 € 35 € ---
Dolga (75km) 15 € 20 € 25 €
Dolga+kronometer (75km) 35 € 35 € ---

Informacije o skupinskih in drugih popustih najdete v tekstu pod prijavnim obrazcem ...

Natančno izpolnite prijavni obrazec. Po uspešni oddaji prijave boste na elektronski naslov prejeli podatke za izvedbo plačila prijavnine. Prijava bo popolna šele s plačilom prijavnine.PRIJAVNINA:

– prijave za otroke na mini maratonu BREZPLAČNO!*
– prijave za otroke, stare do 14 let (letnik 2001 in mlajši) 5 €**
– prijave in plačila do vključno 30. junija 2016 15 €
– prijave in plačila do vključno 20. septembra 2016 20 €
– prijave in plačila na dan prireditve, 25. septembra 2016 25 €

POPUSTI:

– skupina, že 6 ali več posameznikov*** – obrazec za prijavo skupine 2 € / posameznika

———-

* Priporočena starost udeležencev mini maratona je do 6 let; za udeležbo je obvezno potrebno spremstvo staršev.

** Prijavnina 5 € za otroke, stare do 14 let velja za vse, rojene leta 2001 ali pozneje in je veljavna ne glede na čas prijave. Organizator lahko ob prevzemu startne številke pri prijavni službi zahteva osebni dokument in preveri dejansko starost udeleženca.

*** Skupina je že 6 ali več posameznikov, ki se hkrati prijavi na maraton. Popust ne velja na otroške prijavnine. Izpolnjen obrazec za prijavo skupine pošljite na elektronski naslov prijave@istrski-kolesarskimaraton.si. Obrazec ni predviden za prijavo družin. Posamezne družinske člane prijavite preko prijavnega obrazca za posameznike, pri čemer lahko skupni znesek prijavnin vseh članov poravnate zgolj z enim nakazilom, pri katerem upoštevajte sklic enega od prijavljenih članov družine, v namen pa navedete priimek družine.

Cena prijave vključuje startnino, darilno vrečko, spominsko medaljo in topel obrok. Vsi udeleženci sodelujejo tudi v žrebu za bogate nagrade sponzorjev, med katerimi je glavna nagrada kolo. Prevzem startnih številk je možen na osrednjem prizorišču v koprski Taverni v soboto popoldne ali nedeljo pred tekmovanjem. Podrobnosti v zvezi s prevzemom številke najdete na povezavi.

RAZPIS

Start Istrskega kolesarskega maratona je 25. septembra 2016 ob 10.00 v Taverni na Pristaniški ulici v Kopru. V primeru udeležbe nad pričakovanji, si organizator zaradi varnejše izvedbe rekreativne vožnje pridržuje pravico izvedbe ločenih startov udeležencev posameznih tras. Vsi udeleženci morajo pred začetkom vožnje pri prijavni službi prevzeti startno številko, po koncu vožnje pa še darilno vrečko.

Do približno 7. kilometra je predvidena zaprta vožnja. Za tem se vožnja sprosti. V kolikor organizator na podlagi dogajanja oceni, da je za varno izvedbo vožnje to potrebno, lahko na posameznih odsekih ponovno vzpostavlja zaprto vožnjo. Začetek vožnje oz. prednji del karavane bo označevalo ustrezno označeno spremljevalno vozilo.

Zaščitna čelada je obvezna – vozi se po cestno-prometnih predpisih. Na hrbtni strani štartne številke je obrazec z osebnimi in kontaktnimi podatki. Prosimo, da podatke vpišete, saj boste z njimi ob morebitni nezgodi ali poškodbi močno olajšali delo reševalni službi na maratonu. Startna številka bo služila tudi za žreb bogatih nagrad po koncu vožnje.

Udeleženec maratona je vsak, ki se prijavi organizatorju in plača startnino. Priporočamo vam, da v izogib zapletom ob prevzemu štartne številke s sabo prinesete tudi potrdilo o plačilu prijavnine.

Start maratona je ob 10.00 uri (razen če zaradi gneče organizator določi ločene starte v razmiku 20 minut, do česar si pridržuje pravico). Udeleženci vozijo skladno s svojo stopnjo pripravljenosti. Udeleženec, ki ga prehiti vozilo z napisom “konec maratona” se smatra za normalnega udeleženca v prometu in organizator več ne skrbi za njegovo usmerjanje in obveščanje. Isto velja za udeležence, ki samovoljno prehitijo vozilo z oznako “začetek maratona”.

Udeleženci maratona so lahko vsi, ki imajo po zakonu pravico samostojno voziti kolo v prometu na cesti. To so otroci, ki so stari najmanj 8 let in imajo pri sebi kolesarsko izkaznico, ter osebe, ki so starejše od 14 let. Otroci od 6. do 8. leta starosti in otroci do 14. leta, ki nimajo opravljenega kolesarskega izpita, smejo voziti kolo v cestnem prometu le v spremstvu polnoletne osebe. Otroci do 6. leta starosti pa smejo voziti kolo le na pešpoti ali v območju umirjenega prometa, čemur ustreza tudi poligon mini maratona.

Vsi udeleženci so dolžni upoštevati vse cestno prometne predpise in vozijo izključno na lastno odgovornost. Izjava o tem je del splošnih pogojev, s katerimi mora udeleženec soglašati, da se lahko prijavi na maraton. Organizator tudi ne odgovarja za morebitno povzročeno škodo na materialih in ljudeh. Potrebno je zavedanje, da za lastno varnost udeleženci največ lahko storijo sami, s premišljeno in strpno vožnjo ter še posebej pozornim ravnanjem na nevarnih odsekih. Ne glede na maksimalno angažiranost organizatorja, da zagotovi kar se da varne pogoje za vožnjo, lahko še vedno pričakujemo kakšnega nepremišljenega in nepozornega voznika v prometu, ki lahko ogrozi varnost udeležencev dogodka. Na določenih odsekih so poti ozke ali je potrebno ostro zavijanje, zato je potrebna posebna pozornost in pazljiva vožnja.

Pozivamo k spoštovanju narave in neokrnjenega okolja, zato ne odmetavajte ovojev prigrizkov in pijač na poti, ampak jih hranite do postojanke ali konca vožnje, kjer jih odvrzite v za to namenjene koše.

Vsem udeležencem bodo na voljo prigrizki in napitki na okrepčilnih postajah ob trasi in topel obrok na cilju. Predprijavljenim organizator zagotavlja tudi darilne vrečke. Če je na dan dogodka veliko število prijavljenih, imajo prednost pri začetnih paketih tisti, ki so se prijavili prej. Prijavljenim na dan starta zato ne zagotavljamo nujno začetnih paketov.

Organizator si pridržuje pravico do sprememb vsebine prireditve tudi po že oddani prijavi in plačilu prijavnine. Če pride zaradi objektivnih okoliščin do okrnitve programa, spremembe darilnega paketa ali tras, udeleženec ni upravičen do nobenega povračila prijavnine. Prav tako prijavljeni ni upravičen do vračila prijavnine, če se prireditve ne udeleži zaradi slabega vremena. Prireditev se namreč izvede v vsakem vremenu.

Vračilo prijavnine je mogoče le z zdravniškim potrdilom. V tem primeru zaračunamo administrativne stroške v višini 5 EUR. Če se prireditev iz objektivnih okoliščin ne bi izvedla, je prijavljeni upravičen do vračila celotne prijavnine, vendar brez obresti.

wp_footer()